Estilista Jenina Ferrús

Estilista Jenina Ferrús

Melenas blanques

Per què els cabells se'ns tornen blancs?


El color del cabell i de la pell depèn de la mateixa substància: la melanina.
La melanina la produeixen unes cèl·lules que es diuen melanòcits i que estan sota l’epidermis.
Els melanòcits passen la melanina als queratinòcits, que són els que produeixen la queratina, el component principal del cabell (i també de les ungles). Amb el pas del temps i l’envel
liment, els melanòcits deixen de funcionar i la nova queratina del cabell apareix sense melanina.
De fet, l’aparició de cabells blancs en una persona pot ser degut a moltes coses… pot ser una deficiència en la vitamina B-12, un desequilibri de la tiroides, anèmia, estrès i, fins i tot, fumar. En general, però, les causes més comuns són predisposició genètica a tenir cabells blancs o situacions d’estrès… també algunes malalties com el vitiligo o la disqueratosi congènita tenen aquest símptoma.
Ah! Sabíeu que les canes no són, de fet, blanques? Es veuen blanques, però no ho són.
Les canes haurien de veure's transparents, perquè la queratina és transparent. Però no les veiem així per un fenomen òptic, de la mateixa manera que tampoc veiem transparents les ungles...
si col.loqueu moltes capes d'una substància transparent una damunt l'altra comencen a agafar un color blanc...


Consells per retardar els primers cabells blancs
 Ningú s'escapa!
 Els cabells blancs, tard o d'hora, acaben sortint, mostrant-se com un clar símbol d'envelliment.
 Per això, moltes es tiren les mans al cap i comencen a pensar en el pas dels anys quan veuen el primer cabell blanc. Però, encara que són inevitables, es pot retardar la seva aparició amb una sèrie de consells i trucs.

Així que deixa de pensar que aviat et sortiran els primers cabells blancs i posa't a la feina per frenar la seva aparició el màxim temps possible. Nosaltres et proporcionem tots els trucs que coneixem.

 Estàs preparada?
 

Fora estrès

Moltes no ho saben, però una de les principals causes de l'aparició dels cabells blancs és l'estrès. Per això, el millor és que t'estressis el menys possible, facis exercici i dormis les hores recomanades. 

De la mateixa forma, hauràs de deixar enrere altres mals hàbits com l'alcohol o el tabac, ja que acceleren l'envelliment del cos en general.

Alimentació i hidratació


Com en altres aspectes de la bellesa, l'alimentació és un factor clau. Si vols que els cabells blancs triguin més a sortir, el millor és que prenguis una dieta sana en vitamines, minerals i nutrients, evitant aliments freds i la cafeïna. A més, és imprescindible una bona hidratació, per la qual cosa hauràs de beure uns dos litres d'aigua al dia per permetre que els nutrients siguin millor digerits i arribin correctament a les arrels.

Massatges al cuir cabellut

Un altre truc molt eficaç fer un masatge el cuir cabellut per millorar la circulació de la sang i que els nutrients arribin a l'arrel enfortint el cabell i fent-ho rejovenir. 

I, quan finalment apareguin els temuts cabells blancs, pensa que pots cobrir-les amb tints d'una manera súper senzilla a la teva perruquería, on t'assessorant la millor manera de cuidar els teus cabells.









               Com dissimular els cabells blancs en les celles

Moltes dones ho ignoren, però de la mateixa forma que apareixen cabells blancs en el cabell, pot produir-se una despigmentació del pèl corporal, provocant cabells blancs en les celles, pubis, pit, braços i, fins i tot, en les aixelles.
 Solem relacionar els cabells blancs amb l'edat, encara que en els últims temps cada vegada hi ha més dones que les pateixen a una primerenca edat. Per això, sempre hem d'estar alerta.

Una de les zones on la despigmentació del pèl pot ser més molesta és la de les celles ja que, en trobar-se en la cara, produeixen un efecte de major envelliment. A més, provoquen que el pèl de les celles llueixi feble, arrissat i despentinat. Afortunadament, existeixen alguns trucs que aconsegueixen dissimular els cabells blancs en les celles de la dona.
Vols conèixer-los?


Una a bona idea és pintar les celles amb un llapis de maquillatge específicament destinat per a això o amb rímel.
També pots tenyir els cabells blancs amb un tint per a celles.
El més recomanable és tenyir les celles amb un color natural similar al color del cabell.
El teu estilista sabrà com ajudar-te, no dubtis en informar-te

Què t'han semblat aquests consells?
 Creus que et resultaran útils per dissimular els cabells blancs en les teves celles?
Raindrop PointerBlack Moustache